Ce reprezintă Terapia Durerii ?

      Terapia durerii ( TRP) este un procedeu modern, conservator, non-chirurgical, de tratament al durerii cu origine la nivelul coloanei vertebrale, verificat de mai mulți ani în practica medicală.

    Prin această procedură, medicația este administrată în imediata apropiere a rădăcinilor nervoase și determină reducerea proceselor inflamatorii datorate herniilor de disc, modificărilor postoperatorii, precum și modificărilor degenerative disco-vertebrale.

    O cauză frecventă de durere la nivelul coloanei vertebrale, foarte multe ori ignorată, o constituie blocarea și inflamarea articulațiilor fațetare intervertebrale sau a articulațiilor sacro-iliace. În aceste cazuri se recurge la aceeași procedură descrisă mai sus.

Cum se efectuează TRP ?

    Efectuarea terapiei este cât se poate de simplă și lipsită de durere.

    În acest tip de tratament se utilizează un ac subțire, ghidat și poziționat sub controlul Rx, în vecinătatea nervului (nu este posibilă o afectare directă a nervului). După poziționarea precisă a acului, se administrează un anestezic și un preparat pe bază de cortizon.                      Experiența arată că în timpul acestui procedeu nu apar dureri intense.

De câte ori se poate repeta procedura ?

    Se pot efectua până la 6 proceduri în aceeași regiune, inițial la un interval de timp de o săptămână,ulterior la intervale mai mari, în funcție de evoluția durerii.

Care sunt rezultatele?

    În condiții normale, o ameliorare netă a durerii poate să apară abia după 2 - 4 proceduri. Aceasta se datorează faptului că tratamentul este și unul antiinflamator, nu doar analgezic.

Infiltratii 

Terapia Durerii 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom